Utvändiga Produkter

Markiser


Stör solen dig när du sitter i vardagsrummet eller köket? Blir det för varmt under sommaren när solen skiner in i rummet hela dagen lång? En markis från oss kan hjälpa dig att hålla temperaturen på en lagom nivå och gör det lättare för dig att spendera tid inne i sommarvillan under semestern.

Utvändiga solskydd reducerar upp till 80-95% av värmeinstrålningen.

Altanmarkis:


Altanmarkiser är lämplig för villaterrasser, balkonger, ute-serveringar och kiosker. Man monterar den på vägg eller i tak. Armarnas vinkel är steglöst justerbar där man kan ställa de mellan 5 och 45 grader vilket gör att du kan ställa ner armarna väldigt lågt så solljuset inte kommer in. Det är en robust konstruktion vilket gör att den passar på de flesta uteplatser. En terassmarkis har ett väldigt stort vindfång. Markisens stomme är i huvudsak gjort i aluminium och gör det väldigt smidigt att arbeta med och dessutom väldigt hållbart vilket vi anser vara väldigt viktigt. Om man känner att markisen blir utsatt för väldigt mycket vind så finns teleskopstativ att köpa till då det är två stycken aluminium ben som man sätter fast i fronten och två stycken "skålar" i marken i det läge man vill låsa markisen i. Detta gör markisen väldigt stark och klarar av mycket mer vind. Man kan välja mellan att manöverera markisen på olika sätt, exempelvis med vev eller motor. Väljer man motor så finns de flera olika val, man kan t.ex. välja att automatisera det så det styrs av sol och vind.

Fönstermarkis:


Fönstermarkiser lämpar sig för de flesta byggnader, till exempel villor, kontor, butiker och skolor. En elegant aliminiumkassett skyddar markisduken mot väder och vind. Markiser går bra att motorisera alternativt utvändigt eller invändig manöverering med band. En specialkonstruerad bandstyrning styr bandet genom fönsterkarmen även om markisen är bredare än fönstret. Markisen kan kompletteras med banduppsamlare som förvarar och skyddar bandet. Markisen kan även manövereras med vev. Markisdukar finns i allt från enfärgade och randiga vävar till de designade med mönster. Den löstagbara kappan kan fås i olika utförande, rak eller vågig samt med valfritt kantband.

Hestra Brava:


Hestra Brava är en stabil screenmarkis som passar för en rad byggnader såsom butiker, kontor, radhus, sjukhus, skolor och moderna villor. Markisen löper längs utsidan av fönstret på kraftiga styrskenor i aluminium. Dukarna är ljus och väderbeständiga och finns i ett flertal varianter, bland annat genomsiktiga. 

© 2021 Alex Markiser, Skänningevägen 11, 591 31 Borensberg.

Järnvägsgatan 10, 595 51 Mjölby.