Utvändiga Produkter

Markiser


Stör solen dig när du sitter i vardagsrummet eller köket? Blir det för varmt under sommaren när solen skiner in i rummet hela dagen lång? En markis från oss kan hjälpa dig att hålla temperaturen på en lagom nivå och gör det lättare för dig att spendera tid inne i sommarvillan under semestern.

Utvändiga solskydd reducerar upp till 80-95% av värmeinstrålningen.

Altanmarkis:


Altanmarkiser är lämpliga för villaterasser, balkonger, uteserveringar och kiosker. Man monterar den på vägg eller i tak. Armarnas vinkel är steglöst justerbar där man kan ställa de mellan 5 och 45 grader vilket gör att du kan ställa ner armarna väldigt lågt när du vill undvika att få in solljus. Det är en robust konstruktion vilket gör att den passar på de flesta uteplatser. En terassmarkis har ett väldigt stort vindfång. Markisens stomme är i huvudsak gjort i aluminuim som gör det väldigt smidigt att arbeta med och dessutom har en väldigt bra hållbarhet vilket vi tycker är väldigt viktigt. Om man känner att markisen blir utsatt för mycket vind så rekommenderar vi att man köper till teleskopstativ, det är två stycken aluminium ben som man fäster i fronten på markisen samt två skålar som man fäster i backen där man låser benen och markisen blir stadig även vid vind. Man kan välja att manövrera markisen på olika sätt, exempelvis med motor eller manuellt med vev. Väljer man motor så finns det även fler valmöjligheter, man kan komplettera med automatik som styrs av sol men även med vind.

Fönstermarkis:


Fönstermarkiser lämpar sig för de flesta byggnader, till exempel villor, sommarstugor, skolor eller kontor. Det är en elegant aluminiumkassett som skyddar markisduken vid infällt läge mot väder och vind. Markiser blir allt mer motoriserade men vi har även kvar manuella som man kan manövrera invändigt samt utvändigt. En specialkonstruerad bandstyrning hjälper till att styra bandet in genom fönsterkarmen. Vid val av motorisering finns möjlighet att komplettera med automatisering av sol & vind.
Markisen kan även manövreras av vev utvändigt. Markisdukar finns i allt från enfärgat och randigt till de med mer designade mönster. Den löstagbara kappa kan fås i två olika utföranden, rak eller vågig.
Fönstermarkiser måttanpassas på centimeternivå och finns i en maxbredd till 340cm.

Screenmarkis:


Screenmarkiser är en produkt som passar på butiker, kontor, moderna villor och även där det är lite mindre utrymme. Markisen löper längs utsidan av fönstret i kraftiga styrskenor gjorda i aluminium. Dukarna är ljus & väderbeständiga, de finns i flertal olika varianter, bland annat genomsiktliga. Denna produkt manöveras med motorisering, där man kan komplettera med sol och vind. Screenmarkis är även den optimala produkt på en byggnad där det blåser mycket, med de kraftfulla skenorna håller den sig väldigt stabil längs byggnadens fasad.
Den måttanpassas på centimeter och har en maxbredd på 300cm.

© 2022 Alex Markiser, Skänningevägen 11, 591 31 Borensberg.

Järnvägsgatan 10, 595 51 Mjölby.